А1 КИНОТЕКА ЛЕТЊИ БИОСКОП

ФИЛМСКА РЕВИЈА

А1 Кинотека летњи биоскоп

Дом Војске Србије, Браће Југовића 19 / Од 16. јула до 31. августа 2022.
Од средине јула па све до краја августа љубитељи филма имаће прилику да уживају, свако вече у 21 час, у А1 Кинотека летњем биоскопу, који се реализује у сарадњи Југословенске кинотеке, компаније А1 Србија и Дома Војске Србије.

 

Под отвореним небом, у атрактивном простору кровне терасе Дома Војске Србије, у центру Београда, биће приказано 47 филмова стране и домаће продукције. Поред еминентних страних филмских аутора Чарлија Чаплина, Федерика Фелинија, Тода Хејнса, Дејвида Линча, Вудија Алена, Романа Поланског, Кшиштофа Кишловског, Томаса Винтерберга и многих других, у оквиру летњег биоскопа публика ће моћи да погледа и 10 домаћих дигитално рестаурисаних филмова из пројекта А1 Кинотека.

„А1 Кинотека летњи биоскоп изузетна је прилика, за све љубитеље филма, да уживају у пројекцијама одабраних филмских класика под отвореним небом. Програм чине пажљиво бирани наслови признатих домаћих и светских аутора, а осим богатог програма, јединствени амбијент ће љубитељима седме уметности пружити изузетно филмско искуство“, изјавио је Југослав Пантелић директор Југословенске кинотеке.

„Драго ми је да филмској публици можемо да понудимо једно ново место за квалитетну летњу забаву. Радујемо се наставку сарадње са Југословенском кинотеком на нашем заједничком пројекту А1 Кинотека, а Дому Војске Србије се захваљујемо на сјајној сарадњи захваљујући којој је у Београду поново оживео овај јединствени простор“, изјавио је Дејан Турк, генерални директор А1 Србија и А1 Словенија.

Током А1 Кинотека летњег биоскопа публика ће имати прилику да ужива, у неким од најпознатијих наслова домаће кинематографије, који су дигитално рестаурисани у оквиру пројекта А1 Кинотека - „Љубав и мода“, „Маратонци трче почасни круг“, „Национална класа“, „Давитељ против давитеља“, „Варљиво лето ’68“, „Бал на води“, „Мајстори, мајстори!“, „Лепота порока“, „Лето је криво за све“, а планирана је и једна премијера у оквиру пројекта.

Карте за све пројекције могу се купити унапред у Југословенској кинотеци у Узун Мирковој улици. Радно време билетарнице је сваког дана од 17 до 20 часова. Због великог интересовања публике препоручујемо да се карте купе унапред. Карте се могу купити и на сам дан пројекције на улазу Дома Војске Србије у периоду од 20 до 21 час. Цена карте је 300 динара.

Пројекције се одржавају сваке вечери од 21 час, а број улазница је ограничен. Врата за улазак на терасу се затварају у 21.15.

Пројекције филмова из пројекта А1 Кинотека су бесплатне, а карте се преузимају сат времена пре почетка филма на улазу Дома Војске Србије.

Комплетан програм А1 Кинотека летњег биоскопа може се преузети са сајта Кинотеке на овом линку.