Руководство


Југослав Пантелић

директор Југословенске Кинотеке
image002

Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке, био је извршни директор телевизије, дугогодишњи уредник филмског програма и филмски критичар ТВ Студио Б. Члан је Европске филмске академије (од 2012. ) и актуелни уметнички директор Феста. Иза њега је велики број тв и радио ауторских емисија (Cinema Club,Тачно у подне, Pop Corn, Хроника Феста, Хроника Фестивала ауторског филма…), специјала и интервјуа из света седме уметности и две деценије извештавања са најзначајнијих светских филмских манифестација.

Пантелић је дипломирани комуниколог и аутор стотине ексклузивних ТВ интервјуа са најзначајнијим домаћим и светским филмским ауторима. У два мандата био је члан Савета Феста, а 2005. председава Саветом Београдског међународног филмског фестивала. Био је селектор филмских фестивала у Паризу, Новом Саду и на Палићу, као и члан жирија на домаћим филмским фестивалима.

Добитник је Награде града Београда у области новинарства за 2012. годину као и сребрне плакете Дирекције Феста, те великог броја захвалница домаћих филмских фестивала. Југослав Пантелић је иницијатор и покретач награде „Небојша Ђукелић“, коју филмски критичари додељују за најбољи филм Феста.

Рођен је и живи у Београду.


aleksandar erdeljanovic

Александар Ердељановић

Управник Архива Југословенске Кинотеке
Рођен је 22.01.1963. у Земуну. Завршио је Факултет политичких наука и запослио се у Кинотеци 01.09.1995. Ради на радном месту управника филмског архива Југословенске кинотеке од маја 2001.године.

Marjan vujovic

Марјан Вујовић

Управник Музеја Југословенске Кинотеке
Рођен 10.12.1974. у Београду. Дипломирао на катедри за Филмску и телевизијску продукцију Факултета драмских уметности у Београду. Сарадник Југословенске кинотеке од 2002. године. Управник Музеја Југословенске кинотеке од октобра 2013. године.

Љубинка Терзић

Помоћница директора за економско-финансијке и рачуводствене послове
Рођена 05.11.1958. Дипломирани економиста. Руководилац Заједничких служби Југословенске кинотеке. У Југословенској кинотеци од 8.октобра 1979.године.