• Start: 24/10/2019 20:00
  • End: 27/10/2019 23:30

ФИЛМСКА РЕВИЈА

Дани руског филма

Сала Макавејев, Узун Миркова 1 / Од 24. до 27. октобра 2019.
7-DANI-RUSKOG-FILMA-OKT-2019,-2

 

Четвртак, 24. 10.

20.00 Т-34 (РУС, 2019)
Улоге: Александар Петров, Ирина Старшенбаум
Режија: Алексеј Сидоров

У новембру 1941. године у селу Нефјодовка јучерашњи кадет Николај Ивушкин је принуђен да прими команду над јединим преосталим тенком и да ступи у неравни бој са немачким тенковским батаљоном, који се приближава ка Москви. Противничким снагама је командовао искусан хауптман Клаус Јагер, али то није спасило његов одред од пораза, иако је успео да рани нашег кадета.
Летом 1944. године Ивушкин, који је већ неколико пута покушавао да побегне, пристиже у концентрациони логор у Турингији. На истом месту се појављује и његов „стари познаник“ Јагер, који одлучује да искористи умећа Николаја да тренира немачке кадете. Он наређује да му сакупе одред и да му дају тек пристигли са фронта модел тенка Т-34, не знајући да Ивушкин није заборавио на план да побегне.

Петак, 25. 10.

18.00 БИТКА (РУС, 2019)
Улоге: Риналь Мухаметов, Ана Исајева
Режија: Анар Абасов

Стрит денсер Антон брзо гради фантастичну каријеру — његов тим побеђује на свим батловима, он је признати кореограф и читава његова будућност је везана за плес. Али ће несрећни случај срушити планове — Антон губи слух, а са њим и сву наду. Нашавши се у необичном свету тишине, Антон полако схвата, да то није крај. Страст ка плесу, воља ка победи и љубав ка животу указују му нови пут ка његовој жељи. И његова главна битка још увек предстоји.

20.00 БИК (РУС, 2019)
Улоге: Јуриј Борисов, Стасја Милославска
Режија: Борис Акопов

Деведесете године. Економска пропаст и криминалне драме, које се одигравају на сваком углу. Млади вођа криминалне групе Антон Биков звани „Бик“ принуђен је да зарађује на све могуће начине, како би обезбедио своју породицу. Након масовне туче у крају, Антон се налази у одељењу милиције, одакле га вади један од московских криминалних ауторитета. Заузврат он ће замолити Антона о једној малој, али опасној услузи.

 

Субота, 26. 10.

18.00 ЕБИГЕЈЛ (РУС, 2019)
Улоге: Тинатин Далакишвиљи, Ринаљ Мухаметов
Режија: Александар Богусласки

Млада девојка Ебигејл живи у граду чије су границе биле затворене пре много година због епидемије мистериозне болести. Отац Еби био је један од оболелих — и њега су одвели, када јој је било свега шест година. Кренувши напрекор власти како би нашла оца, Еби сазнаје да је њен град у ствари пун магије. И у њој самој се наједном буде необичне магијске моћи …

20.00 СЕДАМ ВЕЧЕРА (РУС, 2019)
Улоге: Роман Курцин, Пољина Максимова
Режија: Кирил Плетњов

Након пет година заједничког живота односи супруга се распадају: деце нема, љубав је прегорела, заједничких интереса више скоро па нема. Када жена тражи развод, главни лик одједном схвата, да није спреман да пусти блиског човека и наговара жену да испроба кобајаги разрађену њиме научну методику за рехабилитацију односа.
Методика се зове „Седам вечера“. И ако након учешћа у овом експерименту девојка не промени решење, даће јој развод. Све је просто — они ће морати да вечерају заједно седам пута. Али испада, да ће сваки пут бити другачији услови —вечера у мраку, без одеће, у присуству туђег човека… Жена, убеђена у то, да је ово само наиван начин одуговлачења, попустљиво пристаје.

Недеља, 27. 10.

16.00 СНЕЖНА КРАЉИЦА: ЗАЗЕРКАЉЕ (РУС, 2019)
Улоге: Љина Иванова, Николај Бистров
Режија: Алексеј Цицилин, Роберт Ленс

Моћни краљ Харалд је умало остао без породице због Снежне Краљице. Он проналази начин да очисти свет од магије — од сад је свако, ко поседује чаробне способности, заточен у Зазеркаљу. Зауставити га и не дати да чаролија заувек ишчезне из света може само Герда. Јер њена главна снага није у чаролији, већ у вери у доброту и пријатељство. У новој авантури ће Герди у помоћ приспети тролови, гусари па чак и сама Снежна Краљица.

18.00 ХЕРОЈ (РУС, 2019)
Улоге: Александар Петров, Владимир Машков, Светлана Ходћенкова
Режија: Карен Оганесјан

Пре 15 година, Андреј је под руководством свог оца пуковника Родина, прошао је обуку у тајној специјалној школи, где су од младих људи припремали агенте спољне обавештајне службе. Када се експериментални пројекат укинуо, Андреј је „спалио мостове“, остао је у Европи и трудио се да заборави на прошлост. Али једном га зове отац, кога су сви сматрали мртвим. Он му јавља, да је на Андреја облављен лов, али није познато ко покушава да га елиминише. Бежећи, он налази Машу, са којом се учио у специјалној школи. Андреј ће морати да се суочи са љубављу и издајством, и сазнаће о истинским размерама немилосрдне шпијунске игре, у коју је упао против своје воље.