• Start: 25/09/2017 18:00
  • End: 26/09/2017 23:00

ФИЛМСКА РЕВИЈА

Пратећи програм изложбе 112 година кинеског филма

Свечана и мала сала, Узун Миркова 1. 25. и 26. септембар 2017.

Српска јавност имаће ове јесени изузетну прилику да се упозна са историјом кинеског филма на изложби „112 година кинеског филма”. Ту велику гостујућу изложбу званично ће отворити представници Кинеског музеја филма 25. септембра 2017.

Свечано отварање ће почети пројекцијом најновијег филма Џеки Чена „Кунг-фу јога“, једног од најгледанијих филмова у Кини у 2017. години, у 18 часова у Свечаној сали Југословенске кинотеке, у Узун Мирковој улици, након чега ће публика моћи да присуствује церемонији отварања изложбе.

Изложба „112 година кинеског филма”, ауторке Ванг Хунхуе, подељена је у две велике целине: први део представља историјат кинеског филма, а други је омаж партизанским филмовима из бивше Југославије.

Историјат кинеског филма биће представљен на плакатима (двојезично – кинески и српски), а посетиоци ће бити у прилици да добију објашњења о посебној традиционалној изради тих плаката чија је основа од свиле. У витринама ће бити изложене фигуре, такође израђене од свиле, и скулптуре од глине, које ће публици представити следеће сцене: „Игру сенки” из доба кинеске династије Хан, сцену из првог кинеског филма Битка на Дингјуншану и настанак кинеске химне „Марш добровољаца”.

У уторак 26. септембра у 12 часова, јавност ће имати јединствену прилику да присуствује предавању о историјату кинеске кинематографије професорке Пан из Института за филм у Пекингу. Предавање ће бити одржано на енглеском у мултисали на другом спрату Југословенске кинотеке, у Београду, у Узун Мирковој улици.

Поред филма Џеки Чена, у понедељак, публика ће имати прилику да у Југословенској кинотеци у Узун Мирковој 1, 26. септембра погледа четири кинеска филма, која су специјално изабрана од стране колега из Кинеског музеја филма, као пратећи део изложбе.

 

Понедељак, 25.9.

18:00 КУНГ ФУ ЈОГА (КИН/ИНД, 2017)
Gong fu yu jia
ул: Џеки Чен (Jackie Chan), Диша Патани (Disha Patani)
р: Стенли Тонг (Stanley Tong)

БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА

 

Уторак, 26.9.

17:00 КРАЉ МАЈМУНА (КИН, 1963)
Da nao tian gong
ул: Ју-Фенг Кју (Yue-Feng Qiu), Рун-Шенг Фу (Run-Sheng Fu)
р: Ван Лаиминг (Wan Laiming)

19:00 ТИБЕТАНСКА ЉУБАВНА ПРИЧА (КИН, 2010)
Kang ding qing ge
ул: Јупенг Су (Youpeng Su), Венпеи Ју (Wenpei Ju)
р: Пинг Џианг ( Ping Jiang )

21:00 Свечана сала

ОПЕРАЦИЈА МЕКОНГ (КИН/ХК, 2016)
Mei Gong he xing dong
ул: Фенг Венђуан (Wenjuan Feng), Баогуо Чен (Baoguo Chen)
р: Данте Лам (Dante Lam)

21:00 Мала сала

ПРИПАДАО САМ ТЕБИ (КИН, 2016)
Cong ni de quan shi jie lu guo
ул: Deng Chao, Bai Baihe
р: Yibai Zhang

ПРОЈЕКЦИЈЕ СУ БЕСПЛАТНЕ. ТИТЛОВИ ЕНГЛЕСКИ