• Start: 25/09/2018 18:00
  • End: 27/09/2018 23:30

ФИЛМСКA РЕВИЈА

Фестивал италијанског филма

Свечана сала, Узун Миркова 1 / Од 25. до 27. септембра 2018.

Културно удружење Excellence у сарадњи са Југословенском кинотеком представља IX издање Italian Film Fashion фестивала који ће бити отворен у уторак, 25. септембра.

Циљ фестивала, који се трећи пут организује у Београду, јесте промоција новијег италијанског филма, а посебно младих талената. Захваљујући сарадњи са Институтом Luce Cinecittà из Рима, фокус фестивала ће бити на дебитантским остварењима нове генерације италијанских редитеља.

Фестивал се одржава од 25. до 27. септембра у Југословенској кинотеци. Биће приказано укупно шест филмова у оригиналној верзији са титловима на српском.

У оквиру фестивала предвиђени су и сусрети између стручњака на којима ће бити речи о ситуацији у филмском сектору у Европи који се брзо мења, о улози јавних институција, о независном филму у Италији, Србији и на Балкану, о улози удружења, о динамикама које нове платформе намећу филмској дистрибуцији, о потреби да се подрже независне продукције на њиховом путу ка интернационализацији, као и о могућностима за новим италијанско-српским копродукцијама.

 

Уторак, 25.9.

18.00 Слободна (2018)
Libera
Режија: Лучано Силигини
Након пројекције уследиће сусрет са редитељем.

20.30 Слобода не сме да умире на мору (2017)
La libertà non deve morire in mare
Режија: Алфредо Ло Пјеро
Након пројекције уследиће сусрет са продуцентима филма.

 

Среда, 26.9.

18.00 Уши (2016)
Orecchie
Режија: Алесандро Аронадио
Након пројекције уследиће сусрет са редитељем.

20.30 Дајтона (2017)
Daitona
Режија: Лоренцо Ђовенга
Након пројекције уследиће сусрет са редитељем и главним глумцем.

 

Четвртак, 27.9.

17.00 Млади, здрави и скоро па и доброг изгледа (2018)
Ci vuole un fisico
Режија: Алесандро Тамбурини

20.30 Неповезани (2018)
Sconnessi
Режија: Кристијан Маразити
Након пројекције уследиће сусрет са редитељем.

 

Слободна

Libera (2018)

Филм је инспирисан истоименим делом Габријеле Морђило о групи младих који откривају значење слободе током једног одмора на језеру. Међу глумцима налазе се Глорија Зона и познати глумац из Милана Паоло Рива који је већ глумио у више Силигинијевих филмова али и код Оскаром награђене редитељке Софије Кополе.

Libera

Слобода не сме да умире на мору

La libertà non deve morire in mare (2017)

Поред свеприсутног медијског експлоатисања ми желимо да мислимо и на животе који се налазе иза уплашених лица и пружених руку са фотографија на екранима и новинама. Желимо да мислимо на сузе и на радост, на наду и на страх миграната који нису само предмет вести. Филм „Слобода не сме да умире на мору“ је снимљен са жељом да врати право на говор онима који га никад нису имали.

51199

Уши

Orecchie (2016)

Један човек се буди са непријатним зујањем у ушима. Налази поруку на фрижидеру која гласи: „Твој пријатељ Луиђи је преминуо. P.S. Узела сам кола“. Основни проблем је што он не може да се сети ко је тај Луиђи. Између нападних опатица, садистичких доктора, филипинских хип хоп звезда и веренице зубарке, наш јунак започиње тако један трагикомичан дан разоткривајући лудило света у једном од оних дана који ће га променити заувек.

usi

Дајтона

Daitona (2017)

24 часа у животу Лориса Дајтоне. Он је писац из Рима који је некада био звезда књижевне сцене и који је објавио свој једини роман када је имао шеснаест година, тинејџерски бестселер „Воолем те – I Luvve You“. Шта се десет година касније догодило са Лорисом Дајтоном?

81649_ppl

Млади, здрави и скоро па и доброг изгледа

Ci vuole un fisico (2018)

Ово је прича од двоје помало неспретних младих, збуњених када су међуљудски односи у питању, који заједно налазе снагу да се суоче са страховима и проблемима. Двоје савремених антихероја у којима се на савршен начин огледају слабе стране свих нас, који се пре сами сматрају „ружнима“ него што их свет тако и посматра. Овај филм нам приказује љубавну причу двоје „духова“ друштва које води рачуна само о изгледу и које поставља параметре које је увек тешко задовољити.

Ci vuole un fisico

Неповезани

Sconnessi (2018)

Када се ексцентрични чланови једне проширене породице нађу у изолованом планинском хотелу без везе са интернетом, несрећни „Неповезани“ мораће да се присете начина непосредне комуникације и међусобних односа. Неповезаност и хомофобија нису једини углови гледања на „Неповезане“, комедију која нас наводи на традиционални начин комуникације у једној бизарној проширеној породици.

Sconnessi2018