• Start: 26/11/2017 13:00
  • End: 03/12/2017 23:30

23. Фестивал ауторског филма

Југословенска кинотека, Узун Миркова 1 / Косовска 11.
Од 26.11. до 3.12.2017.

23. Фестивал ауторског филма (ФАФ) у Београду одржаће се од 24. новембра до 2. децембра 2017. године.Савет Фестивала ауторског филма истиче да је плакат овогодишњег ФАФ-а инспирисан 1967. годином, зенитом Новог југословенског филма, тренутком највеће досегнуте слободе, креативности и различитости у историји наше кинематографије – филмском годином која је била антиципација и увод у бунтовничку ’68. у Југославији и свету. Ауторка фестивалског визуелног решења је Весна Пешић.

„Дух ’67. водио нас је и у састављању овогодишњег главног програма: ка ауторима и делима довољно одважним да пробију све задате границе и клишее, и довољно надахнутим да њихова слика данашњице издржи пробу и у неком будућем времену, у сусрету са неком другом публиком,“ објаснио је Срђан Вучинић, уметнички директор Фестивала ауторског филма.

23. издање Фестивала ауторског филма представиће публици разноврстан програм сачињен од победника светских филмских фестивала, нових остварења редитеља које публика фестивала воли и одлично познаје, као и занимљивих филмова који показују нове токове у ауторском филму. Као и сваке године до сада, Фестивал ауторског филма угостиће велики број реномираних филмских стваралаца који ће поред учестовања у програмима одржати неколико радионица са студентима.

Главна локација фестивала и ове године биће Дом омладине Београда, а фестивал ће се одржавати и у Дворани Културног центра Београда, Југословенској кинотеци, биоскопу „Фонтана“, биоскопу „Влада Дивљан“, Дому културе Студентски град, Установи културе Пароброд и биоскопу Арт – Коларчева задужбина.

Фестивал ауторског филма (ФАФ) је основан 1994. године са циљем да домаћој публици представи најбоља савремена дела седме уметности. Остварења која се на фестивалу приказују другачија су од већине филмова са редовног биоскопског реперотоара – не теже пукој забави, већ трагању за дубљом, истинитијом и комплекснијом сликом данашњег света и човека.

КАТАЛОГ ФЕСТИВАЛА