ЈУГОСЛОВЕНСКА КИНОТЕКА

Установа културе од националног значаја
Jugoslovenska kinoteka-direkcija

РУКОВОДСТВО

Jugoslav Pantelic

Југослав Пантелић

Директор Југословенске кинотеке

Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке, био је извршни директор телевизије, дугогодишњи уредник филмског програма и филмски критичар ТВ Студио Б. Члан је извршног одбора Европске федерације филмских архива (ACE), Европске филмске академије (од 2012.) и актуелни уметнички директор Феста. Иза њега је велики број тв и радио ауторских емисија (Cinema Club, Тачно у подне, Pop Corn, Хроника Феста, Хроника Фестивала ауторског филма…), специјала и интервјуа из света седме уметности и две деценије извештавања са најзначајнијих светских филмских манифестација.

Пантелић је дипломирани комуниколог и аутор стотине ексклузивних ТВ интервјуа са најзначајнијим домаћим и светским филмским ауторима. У два мандата био је члан Савета Феста, а 2005. председава Саветом Београдског међународног филмског фестивала. Био је селектор филмских фестивала у Паризу, Новом Саду и на Палићу, као и члан жирија на домаћим филмским фестивалима.

Добитник је Награде града Београда у области новинарства за 2012. годину као и сребрне плакете Дирекције Феста, те великог броја захвалница домаћих филмских фестивала. Југослав Пантелић је иницијатор и покретач награде „Небојша Ђукелић“, коју филмски критичари додељују за најбољи филм Феста.

Рођен је и живи у Београду.

Aleksandar Erdeljanovic

Александар Ердељановић

Управник Архива Југословенске кинотеке

Рођен је 22.01.1963. у Земуну. Завршио је Факултет политичких наука и запослио се у Кинотеци 01.09.1995. Ради на радном месту управника Архива Југословенске кинотеке од маја 2001.године. Селектор Фестивала нитратног филма.

Marjan Vujovic

Марјан Вујовић

Управник Музеја Југословенске кинотеке

Рођен 10.12.1974. у Београду. Дипломирао на катедри за Филмску и телевизијску продукцију Факултета драмских уметности у Београду. У Југословенској кинотеци од 2002. Од октобра 2013. године управник Музеја Југословенске кинотеке.